Pasta z wędzonej makreli

8 stycznia 2013

Tym razem przepis na pastę z makreli, która jest pyszna i śmiało można ją postawić razem z bagietkami na stole, gdy w drzwi wchodzą goście. Wśród moich znajomych "smarowidła" cieszą się wielkim zainteresowaniem, więc gdy goście podchodzą do stołu i widzą pokrojone bagietki, a obok pastę z makreli lub smalec to buźki od razu się uśmiechają.

Kiedyś nie bardzo przepadałam za pastą z makreli, ale zmieniło się to, gdy do pasty zaczęłam dodawać ogórka konserwowego. Dzięki niemu pasta nabiera wyjątkowego smaku i od tamtej pory kusi, oj kusi :)

Czas przygotowania: 15 min.
Ilość porcji: cała miseczka

SKŁADNIKI:

  • 2 wędzone makrele
  • 5 jajek
  • 4 średniej wielkości ogórki konserwowe
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

1. Jajka gotuję na twardo. W tym czasie rybki obieram ze skórki, rozdrabniam w rękach usuwając wszystkie ości i wrzucam do miski
2. Ugotowane jajka kroję w kosteczkę i dorzucam do makreli. Ogórki również kroję w kostkę i łączę z reszta. Dodaję majonez i do smaku doprawiam solą i pieprzem.

SMACZNEGO :)

 

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter

1 Comment

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Optionally add an image (JPEG only)

Previous Post
«
Next Post
»